Šok u Severnoj Koreji! Kim prekršio pravilo zbog kog inače kažnjava druge

Autor:

Svet

12.07.2019

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong Un zadremao je na obeležavanju 25 godina od smrti svog dede Kim Il Sunga iako za takvo nepoštovanje nekog javnog događaja u najzatvorenijoj zemlji sveta lete glave.

Kim se, inače, sedeći izdvojen od svih na centralnoj poziciji i okružen masom ljudi borio iz sve snage da ostane budan, ali mu to nije pošlo za rukom. U jednom trenutku se čak činilo kao da mu je glava pala i da ga je san konačno savladao. Podsetimo, lider Severne Koreje je u maju 2015. navodno naredio pogubljenje ministra odbrane Hjon Jong Čola pošto je primetio da je on zadremao na jednom zvaničnom događaju. Hjon je kažnjen i jer nije po pravilu tapšao, budući da je u Severnoj Koreji dužina aplauza veoma važna.

Severna Koreja donela je novi ustav, u kom je Džong Un zvanično postao šef države i dobio novu titulu - vrhovni predstavnik korejskog naroda

Interesantno je da je Severna Koreja u petak donela novi ustav, u kom je Kim Džong Un zvanično imenovan za šefa države i glavnog vojnog komandanta u objedinjenoj tituli vrhovnog predstavnika korejskog naroda. U prethodnom ustavu Kim je bio označen samo kao vrhovni lider, koji komanduje svim vojnim snagama te zemlje. Veruje se da je novi ustav donesen i radi revidiranja odnosa Pjongjanga sa SAD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading