JEDNA OSOBA KIDNAPOVALA 19 LJUDI

Autor: Tanjug

Svet

08.09.2017

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naoružana osoba kidnapovala je 19 putnika iz autobusa u blizini naftne platforme Port Harkort u Nigeriji, čime se nastavila serija otmica koje su počele pre nekoliko nedelja, saopštila je policija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Oteto 19 ljudi iz autobusa

Portparol policije Namdi Omoni rekao je da je policija od četvrtka uveče, kada su putnici oteti, do sada, uspela da pronađe i spasi 12 putnika.

Otmice zbog otkupa dugo su bile veliki problem na jugu Nigerije, a uglavnom su kidnapovani pripadnici istaknutih porodica ili znacajni pojedinci. Taoci su najčešće puštani nakon sto se isplati otkupnina.

Međutim, čak tri napada u poslednje četiri sedmice bila su na autobuse koji su saobraćali redovnom linijom, što samo ukazuje da teška ekonomska situacija u zemlji od svakog može učiniti metu za otkup.

Poslednji incident desio se na putu od Port Harkorta ka Overiju, sedištu pokrajine Imo, kada je autobus na redovnoj državnoj liniji sa 18 sedišta presreo oružani napadač. Na istoj relaciji, oružana osoba kidnapovala je 16 putnika.

Autobuski prevoznik izjavio je da niko od putnika nije ozbiljnije povređen u poslednjoj otmici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading