IRMA OSTAVLJA SAMO KRŠ I LOM: Evakuisano pola miliona ljudi!

Autor: Agencije, Republika

Svet

08.09.2017

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalni centar za uragane u Majamiju izdao je upozorenje za južnu Floridu i arhipelag obližnjih manjih ostrva zbog nadolaska uragana Irma. Prema najnovijim informacijama uragan prelazi preko Bahama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Irma ne planira da prestane - ruši sve pred sobom

Meteorolozi su sinoć izdali upozorenje za veliki deo Floride, uključujući šire područje Majamija i jezero Okičobi.

Guverner Floride Rik Skot je naredio zatvaranje škola i univerziteta, kao i državnih službi, u celoj državi do ponedeljka.

On je naveo da se stanovnici Floride suočavaju sa "olujom opasnom po život" i da "svaka porodica mora biti spremna na evakuaciju". Prema ranijim najavama, danas bi trebalo da počne obavezna evakuacija oko pola miliona ljudi.

Veruje se da će Irma, praćena vetrovima od 270 kilometara na sat, biti razornija od simbola uništenja na Floridi i do tada "najskupljeg" uragana u američkoj istoriji, uragana Endru iz 1992, koji je uzrokovao smrt 65 ljudi i načinio štetu od, u to vreme, 26,5 milijardi dolara.

U Džordžiji je guverner Nejtan Dil naredio evakuaciju šest priobalnih okruga, što obuhvata oko 540.000 ljudi. Asošiejted pres piše da Džordžija nije bila na meti jačeg uragana više od jednog veka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading