Saznajemo: Vanredna situacija u nekoliko opština na Halkidikiju

Autor: Tanjug/Republika

Svet

11.07.2019

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na grčkom poluostrvu Halkidiki proglašena je vanredna situacija u nekoliko najugroženijih opština posle snažnog nevremena koje je trajalo samo 20 minuta, a u kojem je poginulo šest turista, a oko 100 povređeno.

Foto: Tanjug/AP

Najviše je pogođen novi deo Sartija. Sever Kasandre, na prvom prstu Halkidikija, više je pogođen nego na primer njegova letovališta Polihrono, Hanijoti i Pefkohori. 

Oko 18 sati bi trebalo da bude normalizovana situacija, a neka mesta poput Nea Mudanje i Kriopigija su već dobila struju.

U turističkim agencijama u Srbiji kažu da, prema podacima sa kojima oni raspolažu, nema povređenih srpskih turista u snažnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki.


Takođe, predstavnici agencija u Beogradu su rekli Tanjugu da će situacija biti normalizovana do kraja dana.
Foto: Tanjug/AP

Struja je, nestala zbog pada dalekovoda kod Nea Mudanje.

Inače, na plazama su polomljene ležaljke, suncobrani i druge stvari.

Na Sitoniji, drugom prstu, nema vode i struje, ali se i tu očekuje normalizacija situacije tokom dana. 

Srpska turistkinja sa Halkidikija se putem vibera javila Tanjugu i napisala da od sinoć nemaju vodu niti struju, kao ni wi-fi internet.

Foto: Tanjug/AP

"Uključila sam se samo da javim mamama da ne brinu. Bila je zaista strašna oluja, srećom počela je kad smo mi ušli u sobu pa nismo bili u opasnosti. Inače je letelo sve... lezaljke, suncobrani, krovovi, drveće... Auto smo proverili noćas u nekom trenutku i bio je ok, od jutros ne znam. Sada je samo oblačno i tiho. Kao posle oluje", navela je ona.


Najviše problema bilo je u mestima Nea Potidea na Kasandri i Neos Marmarasu na Sitoniji i to uglavnom u hotelskom smeštaju gde pretežno odsedaju ruski turisti, dok su naši uglavnom u apratmanskom smeštaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading