NAJMASOVNIJE ISTERIVANJE ĐAVOLA IKADA: Kolumbijski biskup planira egzorcizam celog grada, uz malu pomoć sa neba

Autor: index.hr

Svet

10.07.2019

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Моnsinjor Rubеn Dario Žaramiljo Montoja je biskup je Buenaventure, najvećeg kolumbijskog lučkog grada na pacifičkoj obali s više od 300.000 stanovnika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za spas tih duša biskup je naumio ovoga vikenda sproveo u delo egzorcizam kompletnog grada, prskajući svetu vodicu iz helikoptera, uz izgovaranje molitve kojom bi trebao pročistiti grad od demonske invazije.

Buenaventura je, suprotno svom imenu ("dobra sreća"), već dugo poprište nasilnih zločina, krijumčarenja kokaina i siromaštva, a titulu najnasilnijeg mjesta u Kolumbiji dobio je još pre pet godina. HRV je primijetio da mnogim gradskim kvartovima dominiraju snažne kriminalne grupe koje čine razne zločine, uključujući otmice i komadanje ljudi, često još živih, kao i bacanje leševa u more. Te kriminalne grupe imaju kuće namenjene za komadanje svojih žrtava, naveo je u izveštaju HRV prema tvrdnjama svedoka, meštana, crkve i nekih službenika.

Od tada se stanje ponešto popravilo, ali u prvih pet meseci ove godine zabeleženo je 51 ubistvo, što je 20 ubijenih više nego u istom razdoblju prošle godine. Nakon slučaja 10-godišnje devojčice koja je mučena i ubijena, biskup Montoja se odlučio na masovni egzorcizam. - Moramo isterati đavola iz Buenaventure, da vidimo možemo li vratiti mir i spokoj koji je naš grad izgubio zbog toliko mnogo zločina, korupcije i toliko zla i krijumčarenja droge što okupira našu luku -  kazao je lokalnom radiju, kako prenosi Gardian.

 

 

Za potrebe egzorcizma biskupa će helikopterom voziti kolumbijska vojska, a taj će se nesvakidašnji obred odvijati za vreme praznika posvećenog svecu zaštitniku grada.

Iako se egzorcizam u pravilu obavljao na pojedincima, papa Lav XIII, je 1890. dodao i molitvu 'Egzorcizam protiv sotone i palih anđela', namenjenu oslobađanju od demonske zaraze. Prošle godine Vatikan je održao egzorcistički kurs za sveštenike jer je navodno znatno porasla potražnja za tom uslugom širom svijeta, barem prema tvrdnjama međunarodnog udruženja egzorcista koje okuplja više od dve stotine katoličkih, anglikanskih i pravoslavnih sveštenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading