Diplomatski skandal na relaciji London-Vašington: Tramp zahteva ostavku britanskog ambasadora

Autor:

Svet

08.07.2019

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp zahtevao je da britanski ambasador u SAD Kim Daroh bude otpušten po hitnom postupku nakon što su u javnost procurile njegove depeše u kojima je žestoko ocrnio administraciju šefa Bele kuće.

Donald Tramp

Osim što je, podsetimo, Trampa nazvao nesposobnim i haotičnim čovekom nesposobnim da vodi zemlju, Daroh je u svojim spisima obrazložio i kako veruje da administracija trenutnog predsednika nikad neće moći da se dovede u red. To je Trampa veoma razljutilo.

- Taj čovek mora da ode jer Britaniju ne služi dobro - prokomentarisao je američki lider u trenutku najvećeg diplomatskog skandala između Britanije u SAD poslednjih godina.

Nove sankcije Iranu

Donalda Trampa razbesnela je i najava iz Irana da će ta zemlja prestati da poštuje odredbe sporazuma iz 2015, te da će nastaviti da obogaćuje uranijum van limita i time omogući i skorašnje stvaranje nuklearne bombe. Predsednik SAD je upozorio Teheran da je to veoma opasno i zapretio mu novim sankcijama.

U međuvremenu je odlazeća britanska premijerka Tereza Mej odbila da povuče ambasadora Daroha iz Amerike, naredivši istragu o tome kako su njegova dokumenta dospela do novinara britanskog lista Mejl on sandej.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading