Micotakis posle pobede: Zastupaću sve Grke, promeniću zemlju

Autor: Tanjug

Svet

07.07.2019

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Nove Demokratije Kirjakos Micotakis večeras je, posle pobede na vanrednim parlamentarnim izborima, obećao da će naporno raditi na tome da zastupa sve Grke.

RepublikaFoto: youtube.com/Bloomberg Markets and Finance
Kirjakos Micotakis

- Premalo nas je da bismo ostali podeljeni - rekao je Micotakis, prenosi Katimerini. Micotakis, koji bi sutra trebalo da položi zakletvu kao novi premijer Grčke, rekao je da je dobio snažan mandat koji će mu pomoći da promeni Grčku i primeni program o smanjenju poreza, otvaranju više radnih mesta i privlačenju dodatnih investicija, navodi Rojters. 

- Društvo je poslalo jasnu poruku u korist rasta, stvaranja radnih mesta i bezbednosti - naveo je Micotakis dodajući da će se transparentnost i meritokratija vratiti u Grčku i da će se ta zemlja glasnije čuti u Evropi.  Micotakis je istakao da upravljanje zemljom preuzima svestan svoje odgovornosti prema narodu, prenosi ANA. 

On je poručio da na "presudu naroda" gleda sa skromnošću i poštovanjem. Micotakis je rekao da neće razočarati grčki narod i najavio da će poslanici raditi i tokom leta pošto "budućnost ne može da čeka".  Konzervativna Nova demokratija pobedila je na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, porazivši vladajuću Sirizu grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, pokazuju preliminarni rezultati.

Grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je rezultate na osnovu 45 odsto prebrojanih glasova, prema kojima je Nova demokratija osvojila 39,74 odsto, što je 158 mesta u parlamentu, prenosi Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading