Rat u Crnom moru: 30 NATO brodova u akciji, a stiže i ruska flota!

Autor: sputniknews.com

Svet

05.07.2019

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska počela je planirane vojne vežbe na Crnom moru, gde se trenutno održavaju i pomorske vežbe članica NATO "Si briz 2019" (Morski povetarac 2019), saopštila je pres-služba Crnomorske flote. I tako, dok se najjače svetske sile igraju rata, ostatku planete predstoji samo da se nada da se povetarac neće pretvoriti u orkan, a orkan u apokalipsu...

RepublikaFoto: Tanjug/Darko Vojinović
Foto: Ilustracija

Na vežbama učestvuje desetak brodova, među kojima su i veliki desantni brodovi "Azov" i "Cezar Kunikov", mali raketni brodovi "Orehovo-Zujevo" i "Miraž", raketni brodovi "Ivanovec", "Naberežni Čelni" i "R-60".

Brodovi Crnomorske flote izvode manevre na morskim poligonima. U završnoj fazi vežbe, posade će izvršiti raketnu i artiljerijsku paljbu.

- Grupa brodova Crnomorske flote nastavlja niz mera za praćenje aktivnosti NATO brodova koji učestvuju u pomorskoj vežbi "Si briz 2019" u severozapadnom delu Crnog mora - dodaje se u saopštenju.

Trenutno se na Crnom moru održavaju ukrajinsko-američke vežbe "Si briz 2019" u kojima učestvuju avijacija i brodovi zemalja NATO: Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade, Italije, Turske, Poljske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Danske, Letonije, Estonije i njihovih saveznika - Ujedinjenih Arapskh Emirata, Švedske, Ukrajine, Moldavije i Gruzija.

U bežbama učestvuje oko 30 brodova, 30 letelica i više od 900 ljudi. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je ove vežbe pokušajem destabilizacije situacije u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading