Beč uvodi MIRIŠLJAVE VOZOVE: Putnici će moći da biraju mirise?!

Autor: ekapija.com

Svet

04.07.2019

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozovi gradskog prevoznika u glavnom gradu Austrije Bečke linije, osim što se tokom letnjih meseci neprekidno rashlađuju, odnedavno i mirišu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Putnici mogu probno da "omirišu" da li im se sviđaju predložene mirisne note. Dva voza koji saobraćaju na linijama U1 i dva voza na liniji U6 biće do kraja jula opremljeni različitim mirisima. To je pilot-projekat, a putnici mogu da odlučuju o tome, da li žele uopšte mirise u vozu i koji od njih im najbolje odgovara.

- Veoma nam je važno da se putnici u našim sredstvima prevoza osećaju prijatno, pa stalno radimo na proširenju mreže, skraćenju voznih intervala, nabavci novih modernih vozila, postavljanju klima uređaja u starim modelima. Tu spada i prijatna klima unutar vozila. Zbog toga smo započeli novi pilot-projekat sa mirisnim vozovima. Veoma me zanima mišljenje putnika - kaže članica gradskog veća zadužena za javni prevoz u Beču, Uli Zima.


Tokom jula će kroz Beč voziti četiri voza sa četiri različita mirisa. Vozovi su prepoznatljivi po brendiranim cvetnim motivima. Mirisi dospevaju preko rashladnih uređaja u unutrašnjost vozila i ravnomerno se raspoređuju. Ljubičasta boja ima miris za opuštanje, zelena je energetska i deluje osvežavajuće, narandžasta boja predstavlja takođe svežu notu a miris roze boje širi pozitivno raspoloženje.

Bečke linije vode računa o tome da se mirisi pre upotrebe testiraju na moguće alergijske reakcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading