Napeto u Crnom moru: Ruski rakteni sistemi u pripravnosti zbog NATO mornarice

Autor: Republika, Tanjug

Svet

03.07.2019

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brodovi ruske Crnomorske flote nadziru aktivnosti britanskog razarača i kanadske fregate koji su 2. jula uplovili u vode Crnog mora, saopštio je danas Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije, prenosi TASS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Snage i mašinerija Crnomorske flote počeli su praćenje razarača ''HMS Danakan'' britanske Kraljevske mornarice i fregate ''HMCS Toronto'' kanadskih oružanih snaga koji su 2. jula uplovili u vode Crnog mora - navodi se u saopštenju.

U njemu dalje stoji da su -mlaznjaci vazdušnih snaga mornarice, kao i obalski raketni sistemi ''Bal'' i ''Bastion'' stavljeni u stanje pripravnosti u naznačenim regionima-, a izvodi se i elektronsko radio praćenje.

TASS navodi da brodovi NATO-a trenutno učestvuju u vežbama pod nazivom "Morski povetarac 2019" koje su zvanično počele 1. jula u zapadnom delu Crnog mora, a prema podacima ukrajinske ambasade u SAD, u njima učestvuje više od 3.000 vojnika iz 19 zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Ukrajinu.

SAD igraju glavnu ulogu u pripremi i izvršenju scenarija vežbe koja će trajati do 12. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading