ZAHAROVA PRAVO U METU: Američki agenti se ponašaju kao okupatori

Autor: sputniknews.com

Svet

06.09.2017

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema i ne može biti opravdanja za nečuvene akcije oduzimanja ruske diplomatske imovine u SAD, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Odbrusila Vašingtonu: Marija Zaharova

- Skrenuli smo pažnju na neprikladne pokušaje predstavnika SAD da opravdaju nepromišljene poteze oduzimanja ruske diplomatske imovine 2. septembra u pokušaju da im daju "legitimitet". Međutim, nema i ne može biti opravdanja za takve nečuvene postupke - navodi se u izjavi Zaharove objavljenoj na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Prema njenim rečima, "ono što američki Stejt department naziva "regledom" ili "inspekcijom" zapravo je nelegalan upad u ruske diplomatske prostorije, praćen faktičkim pretresom od podruma do tavana.

- Pažljivo su proverene fioke radnih stolova i ormari. Agenti FBI zagledali su u sve ćoškove, otvarali plafone… Unutar službenih prostorija Generalnog konzulata u San Francisku Amerikanci izvode napoznate radnje, nešto seku i režu, usput nanoseći ozbiljnu štetu istorijskom enterijeru. Agenti obaveštajnih službi SAD šetaju po krovu. Drugim rečima, ponašaju kao okupatori - istakla je Zaharova.

Ona je dodala da "zgrade koje su vlasništvo Rusije nisu bile zapečaćene, već oduzete".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading