Tramp: Imamo pet strategija za smenu Madura

Autor: Agencije

Svet

29.06.2019

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napori SAD da smene predsednika Venecuele Nikolasa Madura nisu izgubili zamah, ali je za takve stvari potrebno vreme, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

On je na konferenciji za novinare u Osaki rekao da ima pet alternativnih strategija za Venecuelu.

- Problem je što veliki broj ljudi odlazi iz Venecuele. Ta zemlja će biti kao "grad duhova". Veoma je loše ono što se dešava u Venecueli. Zapravo, tako nešto niko nije video - istakao je Tramp.

Na pitanje novinara da li je vreme da se promeni strategija, Tramp je naglasio da SAD imaju pet strategija za Venecuelu, koje mogu da menjaju u svakom trenutku, te da Vašington ima veliki broj opcija šta bi moglo da se uradi.

Foto: Tanjug
Nikolas Maduro

Državni sekretar Majkl Pompeo izjavio je za "Foks njuz" u maju da postoji mogućnost vojne intervencije u Venecueli "ukoliko je to potrebno".

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido proglasio se u januaru za privremenog predsednika Venecuele.

Gvaida su podržale SAD, većina zemalja EU i Grupe Lima, dok su trenutnog predsednika Madura podržale Rusija, Belorusija, Bolivija, Iran, Kuba, Nikaragva, Salvador, Sirija i Turska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading