Velika pobeda Rusije! Vratili se u Savet evrope posle 5 godina, Ukrajina je na ovu odluku pobesnela

Autor: Srbija danas, Republika

Svet

25.06.2019

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je dobila podršku Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PS SE) da se nakon nekoliko godina vrati u to telo. Ukrajina negoduje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Moskvi su pre pet godina suspendovana glasačka prava zbog aneksije Krimskog poluostrva.

Savet Evrope saopštio je u ponedeljak da je PS SE potvrdila prava ruskim članovima "da glasaju, govore i da budu zastupljeni u skupštini i njenim telima".

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope je 2014. reagovala na rusko pripajanje Krima tako što su ruskoj delegaciji u Savetu Evrope (SE) uskratili pravo glasa, uskratili pravo njenim članovima da budu na čelu komiteta SE, učestvuju u telima koja odlučuju i posmatračkim misijama do kraja godine.

Kao odgovor na to, delegacija je izjavila da odbija da radi u takvim uslovima i 2016 - 2018. Nije slala zahtev za potvrdu mandata zbog antiruskog raspoloženja. Ruska strana je takođe predložila da se u propise Skupštine unesu odredbe da niko nema prava da oduzima mandate nacionalnim delegacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading