Od 8. jula suspendovani i letovi iz Gruzije u Rusiju

Autor: Tanjug

Svet

22.06.2019

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letovi gruzijskih aviokompanija u Rusiju će biti suspendovani od 8. jula, prema ruskom ministarstvu saobraćaja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Razlog za suspenziju letova je potreba da se osigura dovoljan nivo bezbednosti u vazduhoplovstvu, kao i zaostali dugovi za vazdušne aktivnosti prema korporaciji ATM - saopštilo je Ministarstvo, prenosi TAS S.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je juče dekret kojim se uvodi privremena zabrana putničkih letova sa Gruzijom od 8. jula, saopšteno je iz Kremlja, nakon nemira koji su izbili u Tbilisiju zbog posete ruskog poslanika Sergeja Gavrilova.

- Od 8. jula 2019. godine ruskim aviokompanijama je privremeno zabranjeno obavljanje vazdušnog prevoza (uključujući komercijalne letove) građana sa teritorije Ruske Federacije na teritoriju Gruzije -navodi se u dokumentu.

Osim toga, turoperatorima i putničkim agencijama preporučuje se da se "za vreme trajanja zabrane...uzdrže od prodaje turističkih aranžmana koji obuhvataju prevoz (uključujući i komercijalni) građana sa teritorije Ruske Federacije na teritoriju Gruzije", prenosi TAS S.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading