Merkelova obećala Skoplju: Učiniću sve da Severna Makedonija dobije datum pregovora sa EU

Autor: Tanjug

Svet

21.06.2019

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da će učiniti sve kako bi se do oktobra odredio datum o početku pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom članstvu u EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Kako prenosi MIA, ona je dodala da je u pitanju nekoliko nedelja.

- Učiniću sve što mogu da se usvoji ta pozitivna odluka zato što je Severna Makedonija uradila posao za primer potpisivanjem Prespanskog sporazuma (s Grčkom). Reč je o nekoliko nedelja, zaista, i naše zalaganje stoji, odnosno uradiću sve što je do mene i uložiću svu svoju političku težinu za ovo pitanje - kazala je Merkelova.

 

 

Datum o pregovorima sa Severnom Makedonijom i Albanijom trebalo je da bude određen na samitu lidera EU ove nedelje, međutim, odluka je odložena, zbog, kako su naveli, tehničkih pitanja, odnosno zato što nemački Bundestag nije stigao da odobri takvu odluku.


Brojni poslanici Bundestaga, kao i vladajuća nemačka stranka Hrišćansko-demokratska unija (CDU) saopštili su takođe da nema razloga za brigu, jer, kako navode, Severna Makedonija će dobiti sigurno datum, a u pitanju je samo odlaganje od dva meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading