Tramp ne odustaje od napada na Iran: Katastrofa je na pomolu ako zarate ove dve nuklearne sile

Autor: Blic, Republika

Svet

21.06.2019

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski zvaničnici rekli su "Rojtersu" da je Teheran u petak uveče preko Omana primio poruku od američkog predsednika Donalda Trampa da je napad SAD na Iran neizbežan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- U poruci, Tramp je rekao da je protiv bilo kakvog rata sa Iranom i da želi da razgovara sa Teheranom o raznim pitanjima ... dao je kratak vremenski period da dobije naš odgovor, ali neposredni odgovor Irana je bio da je na vrhovnom vođi (Ajatolahu Aliju) Hamneiju da odluči o ovom pitanju - rekao je jedan od zvaničnika pod uslovom da ostane anoniman.

Drugi zvaničnik je rekao da je Iran "jasno stavio do znanja" Trampu da je Hamnei "protiv bilo kakvih razgovora", ali i da će mu poruka će biti dostavljena da donese odluku ...

- Međutim, mi smo zvaničniku iz Omana rekli da će svaki napad na Iran imati regionalne i međunarodne posledice - rekao je on "Rojtersu".

Prethodno je "Njujork tajms" napisao da je Tramp najpre naredio napad na Iran, a zatim, kad su američki vojni avioni već bili u vazduhu, doneo odluku o obustavljanju napada.

Planirano je da se vazdušni napadi sprovedu u zoru, kako bi rizik po stanovništvo bio najniži, prenosi Rojters.

Američki predsednik je naredio napad dan nakon što je Iran oborio američki dron. Američki zvaničnici tvrde da je dron pao u međunarodne vode, dok Iranci kažu da je on povredio njihov vazdušni prostor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading