Senat udario kontru Trampu Blokirana prodaja oružja Saudijcima

Autor: Tanjug

Svet

20.06.2019

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Senat usvojio je u četvrtak dve rezolucije kojima se blokira plan predsednika Donalda Trampa o dovrštetku prodaje oružja Saudijskoj Arabiji i drugim zemljama. Ovakav ishod glasanja, redak je slučaj suprotstavljanja republikanca iz Kongresa Beloj kući, ocenjuje Rojters.

RepublikaFoto: wikipedia.org
Foto: Ilustracija

Za prvu od 22 rezolucije, koje su vezane za Trampov nedavni pokušaj zaobilaženja odluka Kongresa i dovršenja prodaje oružja Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i drugim zemljama, vredan osam milijarda dolara, bilo je 53 glasa za, a 45 protiv. 

Za drugu rezoluciju takođe je glasalo 53 senatora, dok je 45 bilo protiv.

Lider većine u Senatu Mič Mekonel pozvao je senatore da ne glasaju za rezolucije ukazavši na aktuelne tenzije sa Iranom. Dodao je i da je za Vašington važno da ostane blizak sa Saudijskom Arabijom i UAE.


Rojters podseća da je nekoliko sati pre glasanja u Kongresu, Iran oborio američki dron što je pojačalo strahove od širog vojnog konflikta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading