ISTORIJSKA POSETA! Đinping u Severnoj Koreji prvi put nakon 14 godina, vidna podrška Kimu!

Autor: Tanjug

Svet

19.06.2019

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Si nije pomenuo pregovore o nuklearnom naoružanju Vašingtona i Pjongjanga, međutim stručnjaci smatraju da će on najverovatnije tokom razgovora sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom podržati napore Severne Koreje koja poziva na postepeno razoružanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim i Đinping

Si je istakao da će njegova poseta u četvrtak i petak ojačati stratešku komunikaciju i razmenu između dve prijateljske zemlje. Sutrašnja poseta Sija prva je poseta kineskog predsednika Severnoj Koreji u poslednjih 14 godina i da predstavlja vidljivu podršku Kimu. Kako se navodi, Si je rekao da će Kina doprineti miru, stabilnosti, razvoju i prosperitetu u regionu jačanjem komunikacije sa Severnom Korejom.

-Kina će se takođe angažovati s drugim zainteresovanim stranama tako što će zajednički ubrzati napredak u dijalogu i pregovorima o pitanjima Korejskog poluostrva, rekao je Si.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading