Bivši predsednik Mohamed Morsi umro TOKOM SUĐENJA

Autor:

Svet

17.06.2019

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši egipatski predsednik Mohamed Morsi preminuo je danas u 67. godini od posledica srčanog udara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako prenosi "Sputnjik", Morsiju je pozlilo tokom suđenja, kada se onesvestio i hitno prebačen u bolnicu, javila je državna televizija.

- Govorio je pred sudijom 20 minuta, onda se iznenda onesvestio. Brzo su ga odvezli u bolnicu gde je kasnije umro - rekao je jedan od izvora na sudu AFP-u.

Još jedan anonimni zvaničnik podelio je agenciji AP da je tokom govora Morsi tvrdio da poseduje "brojne tajne" koje bi ga mogle izvući iz zatvora, ali koje on nije mogao da otkrije jer bi navodno naškodio nacionalnoj sigurnosti zemlje.

Nekadašnji lider Muslimanskog bratstva upravljao je zemljom između juna 2012. i jula 2013. godine kada je svrgnut sa vlasti u državnom udaru.

Sa vlasti ga je skinuo Abdel Fatah al-Sisi, tadašnji šef oružanih snaga i današnji predsednik.

U zatvoru se nalazio od 2013. zbog optužbi za špijunažu. Tužilaštvo je do 2016. godine tražilo smrtnu kaznu za Morsija, ali je zahtev tužilaštva preinačen kada je naloženo novo suđenje.

Smrt ga je zatekla u sklopu ponovljenog suđenja u kojem su on i drugi osumnjičeni optuženi za organizovanje bekstva iz zatvora i kršenja istočne egipatske granice tokom pobune kojom je 2011. zbačen Hosni Mubarak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading