MISTERIOZNE TRAGEDIJE NA EGZOTIČNOM OSTRVU: Četvoro turista je popilo piće iz mini-bara, posle nekoliko minuta bili su MRTVI

Autor: Tanjug

Svet

11.06.2019

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrti američkih turista preminuo je nakon što se iznenada razboleo u luksuznom odmaralištu u Dominikanskoj Republici, otprilike mesec dana pre nego što je troje njih umrlo u svojim hotelskim sobama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dominikanska Republika

Robertu Belu Volasu (67) iz Kalifornije slošilo se skoro odmah nakon što je popio skoč iz mini-bara svoje sobe u odmaralištu “Hard rok hotel & kazino” u Punta Kani, gde je bio zbog venčanja svog pastorka. Njegova nećaka Kloi Arnold rekla je da je Robert bio relativno dobrog zdravlja i da je mesec dana ranije skijao kod jezera Taho.

- Porodica se posebno zabrinula kad smo saznali za druge, naizgled misteriozne smrtne slučajeve u Dominikanskoj Republici – istakla je Kloi.

Miranda Šaup-Verner iz Pensilvanije umrla je skoro mesec dana kasnije od Volasa, 25. maja, nakon što je popila piće iz mini-bara u drugom hotelu, “Bahija Prinsipe La Romana”. Verenici iz Merilenda Edvard Holms (63) i Sintija Dej (49) umrli su u svojim sobama u istom hotelu 30. maja. Njihova beživotna tela pronašao je službenik hotela, nakon što nisu prijavili odlazak. Kloi je za “Foks njuz” ispričala da je njen ujak stigao u Punta Kanu sa svojom ženom oko ponoći 10. aprila.

- Sledećeg dana popio je skoč. Slošilo mu se, imao je krv u urinu i stolici odmah posle toga – rekla je ona.

Hotelski lekar je obišao Volasa i 13. aprila odlučio da ga hospitalizuju. Umro je sledećeg dana. Dominikanske vlasti još nisu objavile porodici uzrok njegove smrti. Poslednjih dana je u javnost izašla i udovica iz Merilenda, koja je rekla da je njen suprug Dejvid Harison umro prošle godine u “Hard rok” hotelu pod sličnim, iznenadnim okolnostima. Njih dvoje su otišli u Punta Kanu sa svojim 12-godišnjim sinom, kako bi proslavili godišnjicu braka.

- Moj suprug je bio veoma fit, veoma zdrav kad je umro – rekla je ona.

Dejvid je obavio lekarski pregled pre puta, a osim visokog krvnog pritiska bio je u odličnom stanju.

- Počela sam da uviđam da i drugi umiru pod istim okolnostima, što me navelo na sumnju. Više ne mislim da je moj muž umro prirodnom smrću. Otišli smo tamo kao srećna, a vratili se kao raspadnuta porodica – rekla je njegova udovica.

Takođe, nedavno se oglasila i porodica Ivet Monik Sport (51) iz Pensilvanije koja je umrla prošlog juna u sobi u “Bahija Prinsipe” nakon što je popila piće iz minibara. Porodica tvrdi da je ona popila piće, legla u krevet i nikad se nije probudila. U njenoj smrtovnici se kao zvanični uzrok smrti navodi srčani udar, ali njena sestra Felesija Nives tvrdi da je to potpuna izmišljotina.

Dominikanske vlasti tvrde da su verenici iz Merilenda umrli prirodnom smrću i da je u pitanju izolovani incident. Zvaničnici tvrde da su Šaup, Holms i Dej imali edem pluća, stanje u kom se pluća pune tečnošću. Oni su naveli da je Šaup (41) umro od srčanog udara. Ali porodice preminulih sumnjaju u ove navode. Neki su unajmili advokate i planiraju dodatne autopsije i testiranja u Sjedinjenim Državama.

Skoro polovina od pet miliona turista koji posete Dominikansku Republiku svake godine su iz SAD. Američki Federalni istražni biro (FBI) potvrdio je u petak da pomaže dominikanskim vlastima u istrazi tih smrtnih slučajeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading