Uhapšeni ozbiljni kriminalci: Ruska policija pronašla ukradene dijamante vredne 3 miliona dolara

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2019

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska policija pronašla je ukradene dijamanate vredne oko tri miliona dolara, nakon otkrića krađe u odeljenjima najvećeg svetskog proizvođača "Alrose".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osim dijamanata u akciji ruske policije proneđeno je i više od 2,5 miliona dolara u kešu u kućama i stanovima kriminalnog kruga koji deluje u okviru proizvođača dijamanata Alrosa, koji je pod kontrolom države.

Iz Alrose, najvećeg svetskog proizvođača neobrađenih dijamanata, potvrdili su da su službe bezbednosti otkrile da je u toku krađa dijamanata u odeljenjima sortiranja i gradiranja, prenosi Rojters.

Osumnjičeni su uhapšeni prošlog četvrtka i to dok su pokušavali da ukradu još jednu količinu dijamanata vrednih više od 22 miliona rubalja (340.000 dolara), rekli su istražitelji.

Tokom istrage koja je usledila, pronađeno je još dijamanata i gotovine, kao i nakit i desetine satova optočenih dijamantima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading