Da li je ovo predskazanje? Osušio se hrast koji su zasadili Tramp i Makron

Autor: Republika, Tanjug

Svet

10.06.2019

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrast koji su američki predsednik Donald Tramp i njegov francuski kolega Emanuel Makron zajedno zasadili na travnjaku Bele kuće, kao simbol prijateljstva dve države, osušio se, izveštavaju danas francuski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Osušilo se jadno drvo

Makron je mladicu hrasta poklonio Trampu tokom zvanične posete Vašingtonu u aprilu prošle godine u znak sećanja na bitku u Prvom svetskom ratu kod Belo vuda u Francuskoj 1918. godine, u kojoj je poginulo oko 1.800 američkih marinaca, prenosi Indipendant.

- Drvo ispred Bele kuće biće podsetnik na naše veze - rekao je tada Makron.

Drvo je, prema navodima medija, moralo do bude stavljeno u karantin što je, prema američkom zakonu, obavezno za svaki uvezeni živi organizam, a u to vreme je objašnjeno da će ponovo biti zasađeno.

Mladi hrast se, međutim, u međuvremenu osušio.

Nesrećna metafora dolazi u trenutku zategnutih odnosa između Trampa i Makrona zbog nesuglasica oko klimatskih promena, Irana i evropske vojske, navodi Indipendant.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading