Aktivirao se vulkan Indoneziji! Ljudi u panici, moraju da nose zaštitne maske

Autor: Republika, Tanjug

Svet

10.06.2019

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indonežanski zvaničnici danas su upozorili na mogućnost novih erupcija aktivnog vulkana Sinabung na ostrvu Sumatra, pošto je on izbacio veliku količinu pepela, što je izazvalo paniku među stanovništvom, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Navodi se da je jučerašnja erupcija Sinabunga, kod kojeg je od 2010. godine zabeležena pojačana aktivnost, trajala oko devet minuta, a vulkanski dim vinuo se sedam kilometara u nebo.

Žrtava nije bilo, ali zvaničnici koji prate situaciju oko vulkana upozorava da bi moglo da usledi još erupcija.

- Nakon erupcije, u periodu od ponoći do šest sati ujutru, bilo je nekoliko naknadnih potresa - kazao je naučnik koji prati aktivnost Sinabunga, a koji se predstavio samo kao Vili.

Vulkan Sinabung

Sinabung, planina visoka 2.460 metara, jedan od najaktivnijih vulkana u Indoneziji koji je mirovao četiri veka pre erupcije 2010. godine. Inače, Indonezija je zemlja sa najviše aktivnih vulkana na svetu. Čak 130 vulkana je aktivno u ovoj azijskoj zemlji.

Vlastii su upozorile stanovništvo da treba da nosi maske i ostane u kućama kako bi se zaštitili od vulkanskog pepela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading