"Zajedno smo jači": Rusija i Belorusija na korak do ujedinjenja

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

08.06.2019

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Belorusije u Rusiji Vladimir Semaško smatra da su Minsk i Moskva u novoj etapi ujedinjenja u okviru Savezne države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Lukašenko

- Uskoro ćemo slaviti 20 godina od stvaranja Savezne države. Prošli smo prilično veliki put i održali se kao države. Sumirajući rezultate 20. godišnjice saradnje, sada smo u principijelnoj etapi u kojoj odlučujemo da idemo dalje u okviru Savezne države - rekao je Semaško.

On je naveo da se pitanjima integracije bave vlade dve zemlje i ambasadori zajedno sa Stalnim komitetom Savezne države, prenosi "Sputnjik".

- Zajedno smo jači - istakao je Semaško u Minsku prilikom obeležavanja Dana mnogonacionalne Rusije i dodao da je glavni cilj da narodi Belorusije i Rusije nemaju nikakve probleme i da zadovolje sve svoje potrebe.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ranije je ukazom imenovao ambasadora Semaška za vicepremijera za pitanja delatnosti Belorusije u okviru Savezne države i odnose s Rusijom, naloživši da on bude lično odgovoran za zaštitu nacionalnih interesa države.

Minsk i Moskva su se krajem prošle godine dogovorili da formiraju radnu grupu za rešavanje problema i razvijanje integracije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading