Putin nahvalio predsednika Turske: Erdogan ispoljio najbolje osobine muškog karaktera i političku volju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

07.06.2019

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Realizacija projekta "Turski tok" počela je u velikoj meri zahvaljujući tome što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ispoljio najbolje osobine muškog karaktera i političku volju", izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erdogan i Putin

- Mi smo se s Turskom dogovorili da izgradimo "Turski tok". Zahvaljujući političkoj volji predsednika Erdogana, zahvaljujući tome što je ispoljio najbolje osobine muškog karaktera i suvereniteta zemlje, završićemo sve u narednih nekoliko meseci. Morska deonica je već izgrađena, sve je završeno. Sada je u toku rad na kopnu, uskoro će biti završen. Naši evropski partneri c´e sada dobijati naš gas drugom maršrutom. Ako, naravno, budu želeli - rekao je Putin na plenarnom zasedanju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Putin je dodao da veruje da je Južna Evropa zainteresovana za gas iz "Turskog toka".

- To je gas koji cevovodima ide iz Rusije, imam u vidu rastojanja i obime isporuka, uvek će to biti jeftinije od tečnog gasa koji stiže preko okeana. Uvek - naveo je Putin.

Projekat "Turski tok" obuhvata izgradnju gasovoda koji se sastoji od dva kraka kapaciteta od po 15,75 milijardi kubnih metara gasa. Prvi krak je predviđen za isporuke ruskog gasa turskim potrošačima, a drugi za snabdevanje zemalja Južne i Jugoistočne Evrope.

Planirano je da gasovod bude pušten u rad do kraja ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading