Osveta Bele kuće! Vašington prešao sa reči na dela: SAD zaustavile obuku turskih pilota zbog kupovine S-400

Autor: Tanjug

Svet

07.06.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su odlučile da obustave dalju obuku turskih pilota za upravljanje avionima F-35, javlja Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Erdogan

Pozivajući se na neimenovane izvore iz američke administacije, agencija navodi da je ova odluka doneta kao reakcija na neodustajanje Ankare od kupovine ruskog odbrambenog raketnog sistema S-400.

Troje američkih zvaničnika, koji su ove nedelje razgovarali s Rojtersom pod uslovom da ostanu anonimni, ostavili su otvorenu mogućnost da se ova odluka promeni, u slučaju da Turska izmeni svoje planove.

Oni su naglasili i da se odluka odnosi samo na nove obuke, dok će one koje su u toku biti sprovedene do kraja.

 

 

Portparol turskog ministarstva odbrane odbio je da komentariše ove navode agencije, a Pentagon je odbio da se izjasni da li će prihvatiti nove turske pilote.

Međutim, iz Pentagona se ističe da se intenzivno vode pregovori o prodaji američkog raketnog odbrambenog sistema Patriot Turskoj.

- Trenutno se četiri turska pilota obučavaju u američkoj vazdušnoj bazi u Arizoni, a dva turska pilota rade kao instruktori. Osim ovih šest turskih oficira, još 20 pripadnika tehničkog osoblja se obučava u američkim bazama - saopštio je Pentagon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading