Južna Koreja odgovorila na provokaciju Severnoj ispaljivanjem balističke rakete!

Autor: Tanjug

Svet

04.09.2017

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južna Koreja ispalila je u noći između nedelje i ponedeljka balističku raketu kao odgovor na severnokorejsku provokativnu detonaciju naprave za koju Pjongjang tvrdi da je minijaturna verzija hidrogenske bombe, javila je južnokorejska agencija Jonhap.

RepublikaFoto: Tanjug
Vojnici Južne Koreje ispalili raketu kao odgovor na nuklearnu probu Severne Koreje

Vojska Južne Koreje izvela je vežbu u kojoj je simulirala napad na severnokorejsko nuklearno postrojenje, gađajući "određene ciljeve u Istočnom moru", navodi Jonhap pozivajući se na Združeni generalštab južnokorejskih oružanih snaga.

- Ova vežba je izvedena kao odgovor na šestu nuklearnu probu Severne Koreje... i obuhvatila je balističku raketu "hjunmu" i borbene avione F-15 - navodi južnokorejska agencija.

Vojska Južne Koreje saopštila je da je domet simuliranih ciljeva bio kao do severnokorejskog nuklearnog postrojenja Pungje-ri u severoistočnoj provinciji te zemlje, navodi AFP.

Južnokorejska vojska je saopštila da su njene vazdušne snage i kopnena vojska izvele raketnu vežbu kao odgovor na severnokorejsku šestu nuklearnu probu, dodavši da je u vežbi ciljana oblast u kojoj je ta proba izvedena u nedelju, prenosi Rojters.

U južnokorejskoj vojnoj vežbi korišćene su rakete dugog dometa vazduh-zemlja i balističke rakete, stoji u saopštenju Združenog generalštaba.

Vežbu su izvele samo južnokorejske vojske snage, ali se pripremaju nove vežbe koje će biti izvedene zajedno sa snagama SAD u Južnoj Koreji, napominje se u saopštenju.

U međuvremenu, SAD su u nedelju uveče upozorile da bi mogle da pruže "vojni odgovor velikih razmera" na pretnje Severne Koreje.

Američki predsednik Donald Tramp je u nedelju rekao da Južna Koreja zaključuje, kao što je i on rekao, da od priče o smirivanju sa Severnom Korejom nema ništa, jer Pjongjang "razume samo jedno".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading