Da li ste poludeli?! Znate li do čega će to dovesti?! Putin nikad brutalnije odbrusio Zapadu zbog situacije u Venecueli

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

06.06.2019

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Samoproglašeni predsednik Venecuele Huan Gvaido je simpatičan čovek, ali njegov način dolaska na vlast stvara haos", rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- On je simpatičan čovek, prema njemu se odnosim apsolutno neutralno, ali ako to prevedemo u praksu, takav način dolaska na vlast - čovek je izašao na trg, pogledao u nebo i pred Gospodom se proglasio za šefa države. Zar je to normalno? Tako će izbiti haos u celom svetu - rekao je Putin tokom razgovora sa rukovodiocima inostranih informacionih agencija u okviru Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.

- Hajde da u SAD na taj način biramo predsednika. Bilo gde, premijera u Velikoj Britaniji, predsednika u Francuskoj. Šta će tada biti? Želim da pitam one koji to podržavaju: da li ste poludeli? Znate li do čega će to dovesti? - istakao je ruski predsednik.

Opozicija u Venecueli je 30. aprila pokušala da izvede državni prevrat.

 

 

Tada su se predsednik Parlamenta Huan Gvaido, koji se nezakonito proglasio za šefa države, i njegove pristalice okupili u Karakasu ispred vojne baze "Karlota".

Gvaido je ranije pozvao narod i armiju Venecuele da izađu na ulice kako bi sa vlasti svrgnuli zakonitog predsednika zemlje Nikolasa Madura.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv Madura, nedugo nakon što je položio zakletvu.

Niz zapadnih zemalja na čelu sa SAD podržao je Gvaida kao predsednika. Rusija, Kina, Turska i druge države podržavaju legalno izabranog predsednika Madura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading