"ODUPRIMO SE OKRUTNOSTI": Protest protiv Trampa ispred američke ambasade u Londonu

Autor: Tanjug

Svet

03.06.2019

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na početku posete američkog predsednika Donalda Trampa Londonu, demonstranti su ispred američke ambasade razvili 20 metara dugu zastavu čime, kako kažu, žele da se odupru Trampovom "gaženju ljudskih prava", javlja BBC.

Foto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Na zastavama koje nose članovi organizacije Amnesti internešnel piše "Oduprimo se seksizmu", ''Oduprimo se mržnji", "Oduprimo se okrutnosti" i "Oduprimo se Trampu". 

- Tramp je već dve i po godine predvodnik potpuno sramne politike - rekla je direktorka britanskog ogranka organizacije Kejt Alen.


- Zatvaranje dece migranata, nametanje diskriminatorskih zabrana putovanja, desetkovanje globalnih fondova namenjenih ženskim pravima i povlačenje iz institucija za ljudska prava... Moramo da se odupremo Trampovom gaženju ljudskih prava - istakla je Alen.

Demonstracije Amnesti internešnela su prve od više najavljenih protesta koji se očekuju tokom trodnevne posete američkog predsednika Londonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading