Tramp se meša u unutrašnje stvari Britanije: Korbin nezadovoljan podrškom predsednika SAD Borisu Džonsonu

Autor: Tanjug

Svet

01.06.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider britanske opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin, izjavio je danas da izjava američkog predsednika Donalda Trampa da vidi konzervativnog kandidata Borisa Džonsona kao novog premijera, predstavlja "neprihvatljivo mešanje u unutrašnje stvari Velike Britanije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džeremi Korbin

Tramp je u intervjuu listu "San", uoči trodnevne posete Londonu sledeće nedelje, o bivšem ministru spoljnih poslova rekao:

- Mislim da bi Boris jako dobro radio. Mislim da bi bio odličan.

Kako prenosi Rojters, Korbin, koji je odbio poziv da prisustvuje zvaničnom banketu sa Trampom, ocenio je da je pokušaj američkog predsednika da odluči ko će biti novi britanski premijer "potpuno neprihvatljivo mešanje u demokratiju Britanije”. 


- Narednog premijera ne treba da bira ni američki predsednik, niti 100.000 nereprezentativnih članova Konzervativne partije, već britanski narod na opštim izborima - naveo je Korbin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading