Boris je talentovan, oduvek mi se sviđao: Tramp bez ograda progovorio o favoritu za premijera Britanije

Autor: Tanjug

Svet

01.06.2019

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp u ponedeljak stiže u zvaničnu posetu Velikoj Britaniji, a uoči dolaska u London poručio je da bi bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson bio "izvanredan" izbor za novog lidera Konzervativne partije, odnosno novog premijera, nakon ostavke Tereze Mej.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Mislim da bi Boris uradio veoma dobar posao - rekao je Tramp u intervjuu londonskom tabloidu San.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Tramp je takođe rekao da su i drugi kandidati za novog vođu torijevaca tražili njegovu podršku.

- Ja bih mogao da pomognem bilo kome - dodao je američki predsednik. Bi-Bi-Si navodi da će obezbeđivanje Trampove posete, tokom koje če se sastati sa članovima kraljevske porodiče, uključujuči kraljiču Elizabetu Drugu i prinča Harija, predstavljati operaciju vrednu više miliona dolara.

Šef Bele kuče tvrdi da pažljivo prati nadmetanje za novog lidera konzervativaca koje če odlučiti i novog premijera Velike Britanije.

- Ja sam, zapravo, to veoma pažljivo proučavao. Znam razne igrače. Ali, mislim da bi Boris bio izvanredan. Sviđa mi se. Oduvek mi se sviđao. Ne znam da li će biti izabran, ali mislim da je veoma dobar tip, veoma talentovana osoba - rekao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading