BRUTALNI KIM: Pogubio petoricu funkcionera zbog propalih pregovora s Trampom!

Autor: mondo.rs

Svet

31.05.2019

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja pogubila je visokog funkcionera koji je bio zadužen za nuklearne pregovore sa SAD Kim Hjok Čola i još četvoricu funkcionera zbog neuspelog samita u Hanoju sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

To su danas objavili južnokorejski mediji.

On je pogubljen u martu na aerodromu Mirim u Pjongjangu zajedno sa još četvoricom predstavnika Ministarstva spoljnih poslova pošto su optuženi da su špijunirali za SAD, piše južnokorejski "Čosun ilbo" pozivajući se na neimenovane izvore, prenosi Rojters.

List prenosi i da je desna ruka severnokorejskog lidera Kim Džong Una bio pre samita u Hanoju poslat u radni i reedukativni kamp blizu granice sa Kinom.

Portparolka južnokorejskog Ministarstva za ujedinjenje odbila je da komentariše navode medija navodeći da je "neprimereno komentarisati vesti koje bi prvo trebalo da se provere".

- Za sada ništa ne možemo da potvrdimo. Pratimo situaciju, ali mislim da je važno da shvatimo koliko informacija u tekstu je potvrđeno - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading