Italija izabrala prvog transrodnog gradonačelnika

Autor: Tanjug

Svet

28.05.2019

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Birači u malom gradu južno od Milana glasali su protiv kandidata desničarske Lige Matea Salvinija, a izabrali prvog transrodnog gradonačelnika Italije Đanmarka Negrija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Negri, 40-godišnji advokat, izabran je na izborima održanim u nedelju za gradonačelnika Tromela, grada od 3.700 stanovnika, sa 37,5 odsto glasova koje je dobila njegova levičarska građanska lista. Lako je pobedio kandidata Lige, koji je završio na drugom mestu sa 26 odsto glasova, prenosi AP.

Pobeda je posebno upečatljiva, s obzirom na to da je u vreme glasanja u Evropskom parlamentu 53 odsto glasova otišlo Salvinijevoj ligi, a samo 16 odasto za Demokratsku stranku levog centra.

Negri, aktivista za transrodna prava, vodio je kampanju pod sloganom: "CambiaMenti per Tromello", koji ima dvostruko značenje: "Promene za Tromela" ili "Menjajući umove za Tromela".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading