BOSANKA srušila austrijsku Vladu, za glumu dobila cifru od koje će vam se zavrteti u glavi

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.05.2019

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studentkinja poljoprivrede iz Bosne i Hercegovine "glumila" je navodnu nećaku ruskog milijardera u aferi Ibica koja je srušila austrijskog vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahea, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

RepublikaFoto: youtube.com/FALTER
Detalj snimka zbog kog je pala austrijska Vlada

List navodi da su organizatori klopke za Štrahea unajmili Bosanku koja je za svoje glumačke sposobnosti dobijala dnevnicu u visini između 6.000 i 7.000 evra.

U organizovanje klopke, prema listu, bile su umešane četiri osobe - pored već poznatog bečkog advokata iranskog porekla i detektiva, tu su bila još dva eksperta za bezbednost, koji su bili zaduženi za proizvodnju video snimka koji je izazvao političku krizu u Austriji.


Motiv za postavljanje klokpe Štraheu bili su lična osveta, kao i odbijanje slobodarske politike.

Jedan telohranitelj advokata je znao detalje iz privatnog života štrahea, i na osnovu tih informacija je tražena devojka koja bi navela Sštrahea da upadne u klopku.

Najpre se govorilo da se radi o Letonki, ali sada se ispostavilo da se radi o Bosanki koja zna više stranih jezika i koja je uspešno glumila nećaku ruskog milijardera.
RepublikaFoto: facebook.com/Tajana Gudenus
Tajana Gudenus

Zanimljivo je da nju nije razotkrila supruga Johana Gudenusa, desne ruke Štrahea, Tajana, koja je poreklom iz Republike Srpske.


Inače državno tužilaštvo pokrenulo je istragu oko "Ibica afere" i saopštilo je da se vodi istraga u svim smerovima u vezi proizvodnje video snimaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading