Predsednik Irana poručio SAD: Ne odustajemo od naših ciljeva i ako nas bombardujete

Autor: Tanjug

Svet

23.05.2019

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da Teheran neće popustiti pod pritiskom SAD i da neće odustati od svojih ciljeva, čak i ako Iran bude bombardovan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hasan Rohani

Ovu Rohanijevu izjavu tokom ceremonije u znak sećanja na iransko-irački rat 1980-ih prenela je državna novinska agencija IRNA.

- Moramo se odupreti, i naši neprijatelji treba da znaju da i kad bombarduju našu zemlju, i kad našu decu budu ubijali, ranjavali ili hapsili, nećemo odustati od naših ciljeva, nezavisnosti naše zemlje i našeg ponosa - rekao je irački predsednik, prenosi AP.

Tenzije između Irana i SAD su već nekoliko nedelja pojačanem a Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, kritikovao je juče predsednika Hasana Rohanija i šefa diplomatije Mohameda Džavada Zarifa da nisu sproveli sporazum o nuklearnom programu onako kako je on želeo.

AP navodi da Ali Hamnei prvi put kritikuje državne zvaničnike usred tenzija u odnosima Teherana i Vašingtona.


Ajatolah ima poslednju riječ u donošenju odluka, a njegove izjave ukazuju na unutrašnji pritisak s kojim se Rohani i Zarif suočavaju usred tenzija Irana i SAD, dodaje agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading