Rama ne da fotelju: Ne idem sa vlasti zbog zahteva opozicije

Autor: Tanjug

Svet

18.05.2019

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama tokom današnjeg susreta sa kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima u Albaniji istakao je da može da napusti vlast jedino ako od njega to zahtevaju oni koji su za njega glasali, a ne na zahtev opozicije, prenosi portal a1on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edi Rama

- Vlast nije cilj, niti moć, već dodeljena obaveza. Sa ove dužnosti odlazite samo kada to od vas zahtevaju oni koji su vam poverili taj zadatak, putem glasanja, na izborima, ili kao predstavnici naroda u parlamentu. Ne smatram da sam bezgrešan ili da nisam napravio grešku. Ja svakodnevno živim i borim se sa ubeđenjem da je vlast privilegija da služite narodu - rekao je Rama.

On je optužio lidera opozicije Ljuljzima Bašu da želi da preuzme vlast nasiljem, a ne na izborima i upozorio je sve koji pokušaju da blokira izborni proces 30. juna.

- Ko god da pristupi lošom namerom na biračko mesto, izgoreće sam, neće uništiti izbore. Oni koji će biti optuženi za ovo krivično delo mogu da budu na crnoj listi osuđenih za izborni kriminal, te zauvek da izgube pravo za ulazak u SAD i zemlje EU - upozorio je Rama.


Prema njegovima rečima, izborni proces na svakom biračkom mestu će biti dokumentovan video i audio snimcima i fotografijama, tako da će ne samo vlada, već i svaki nadležni sektor obavljati svoj deo posla kako bi bio omogućen miran i demokratski izborni proces, poručio je Rama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading