Turski šef diplomatije demantovao glasine o S-400: Čim Rusija bude spremna da nam ga isporuči mi smo spremni da ga prihvatimo

Autor: Tanjug

Svet

17.05.2019

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ankara je spremna da prihvati isporuku ruskog raketnog sistema S-400 čim Rusija bude spremna da ga isporuči", izjavio je turski šef dipolmatije Mevlut Čavušoglu.

RepublikaFoto: Public
S-400

- Čim Rusija bude spremna da nam ga isporuči mi smo spremni da ga prihvatimo - rekao je Čavašoglu u Helsinkiju odgovarajući na pitanja novinara da li se prva isporuka tog raketnog sistema očekuje u julu, a prenosi Tass.

Vest o tursko ruskim pregovorima oko isporuke raketnog sistema S-400 obelodanjene su u novembru 2016.

Ruska strana je potvrdila da je ugovor potpisan u septembru 2017 a turski predsednik Redžep Taip Erdogan je potvrdio da je Ankara isporuku platila unapred.

Tako je Turska postala prva članica Nato koja je takav sistem protivazdušne odbrane kupila od Rusije a SAD su je upozorile da će to ozbiljno ugroziti bilateralne odnose i dovesti do unilateralnih sankcija SAD prema Turskoj.

Pentagon je takodje obavestio Tursku da će, ukoliko želi da realizuje dogovorenu nabavku lovaca F 35, morati da odustane od kupovine ruskog sistema S 400.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading