Amerika spremna za rat: Pentagon šalje 120.000 vojnika na Bliski istok?!

Autor:

Svet

14.05.2019

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku glavnih savetnika za bezbednost predsednika SAD Donalda Trampa, koji je održan prošlog četvrtka, v. d. ministra odbrane Patrik Šenahan predstavio je novi vojni plan, koji predviđa slanje do 120.000 američkih vojnika na Bliski istok u slučaju da Iran napadne snage SAD ili ubrza rad na stvaranju nuklearnog oružja, otkrio je Njujork tajms.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

List navodi da su reviziju plana naredili pripadnici tvrde linije Trampove administracije, s Džonom Boltonom na čelu, savetnikom za nacionalnu bezbednost.

Ovakav razvoj događaja ukazuje na to koliko je uticaj Boltona, kojeg Njujork tajms naziva jednim od najopasnijih "jastrebova" kada je u pitanju Iran, čije je težnje za ulazak u sukob s Teheranom nekadašnji američki predsednik Džordž Buš Mlađi ignorisao pre više od decenije, dok je bio u Beloj kući.

Džon Bolton naredio reviziju vojnog plana

List navodi da uopšte ne može da se nasluti da li će Tramp, koji je nastojao da izvuče SAD iz Avganistana i Sirije, na kraju stvarno i poslati toliko pripadnika američkih trupa natrag na Bliski istok.

Navodi se takođe da nije jasno da li je Tramp brifovan o predloženom broju vojnika ili drugim detaljima plana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading