(FOTO) ŠOK! Otkud Amerima ruski S-300?!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

12.05.2019

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski protivvazdušni sistemi S-300 primećeni su na jednom od američkih poligona, saopštio je "Difens blog" i kao dokaz objavio snimak sa satelita na kome se mogu videti dva takva raspoređena kompleksa.

S-300

Iako lokacija tih PVO sistema nije saopštena, kao ni da li su ti kompleksi zaista pravi, prema pisanju ovog portala reč je o modelu S-300PT.

Prema rečima glavnog urednika žurnala "Nacionalna odbrana" Igora Koročenka, ako se potvrdi da su u pitanju pravi sistemi, oni su do američkog poligona najverovatnije stigli iz Ukrajine.

- Poznato je da je u okviru tajne saradnje ministarstava odbrane dveju zemalja Ukrajina omogućila Amerikancima da ispitaju sve primerke sovjetskog naoružanja. Moguće je i da je tom prilikom Ukrajina predala ove sisteme Amerikancima - rekao je on.

Koročenko je takođe ocenio i da su u pitanju stari sistemi, koji su razvijani 80-ih godina prošlog veka, stoga pretnja ne postoji da će Amerikan iz tih uređaja uspeti da izvule bilo kakve "tajne informacije".

- S-400 ni malo nije nalik na S-300, samim tim Amerika ništa neće novo uspeti da sazna na ovaj način o novim ruskim PVO sistemima - zaključio je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading