Lažna plemkinja: Oštetila banke i hotele za 300.000 dolara

Autor:

Svet

11.05.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Sorokina (28), koja je godinu dana varala neke od najmoćnijih njujorških banaka lažno se predstavljajući kao bogata naslednica iz Nemačke kako bi od njih dobila vrtoglave iznose kredita, osuđena je u petak na kaznu robije od četiri do 12 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ana Sorokina

Brineta je presudu zbog optužbi da je počinila teške krađe dočekala sa suzama u očima i tvrdnjama da će sav novac koji je uzela ipak vratiti, međutim, sud je utvrdio da ona potiče iz veoma siromašne porodice, te da nema ni centa sopstvenog novca.

Dobila je zajmove od 200.000 dolara, a nikad nije platila račun od 35.000 dolara za korišćenje privatnog aviona

- Zapanjena sam zbog načina na koji je ona uspela da tako prevari ugledne institucije lažnim dokumentima, ali i nastupom, samo da bi finansirala rasipnički stil života u Njujorku, koji u drugim okolnostima nikada ne bi mogla da priušti - rekla je sudija Dijana Kajsel, naredviši da Ana, osim zatvorske kazne, mora da vrati 200.000 dolara u kešu, kao i 24.000 dolara na ime uzetih kredita.

Međutim, devojčin advokat Tod Spodek odbio je da komentariše kako će ona sakupiti sav taj novac, kao i na koji će način uspeti da isplati njegove usluge. Da stvar po nju bude komplikovanija, američka imigraciona i carinska služba je nakon izricanja presude u sudu na Menhetnu saopštila da će tražiti da Sorokina bude deportovana u Nemačku, pošto je njena viza istekla još 2017. Zbog toga nije jasno gde će ona tačno odslužiti kaznu.

Ovako je varala banke i dolazila do para

- Sorokinova je 2017. od Fortres investicione grupe dobila 22 miliona dolara zajma za finansiranje njenih navodnih umetničkih ateljea, nakon što je pokazala lažna dokumenta privatnih investicionih fondova, tvrdeći da ima bogatstvo od 60 miliona dolara

- Iz Fortresa su joj tražili garanciju u iznosu od 100.000 dolara

- uspela je da taj iznos dobije u vidu kredita banke City National, ubedivši ih da će novac vratiti za nekoliko dana

- Iz Fotresa su potrošili 45.000 dolara kako bi proverili njene lažne kartice, a ona im je zatim tražila da joj vrate preostalih 55.000, rekavši kako joj njihove usluge više nisu potrebne

- nikad nije vratila novac banci City National

- deponovala je i nevažeće čekove i uspevala da ih unovči pre nego što su oni bili prebacivani

- uložila je 160.000 dolara u loše čekove na svoj sitibank račun i prebacila 70.000 dolara pre nego što su čekovi prošli

Ana je prevare počinila u periodu između 2016. i 2017. kada se predstavljala kao bogata naslednica Ana Delvej falsifikujući bankovne podatke i lična dokumenta.

Optužena je da je preko kredita ukrala 275.000 dolara od banaka, kao i da nije platila račun za korišćenje privatnog aviona u iznosu od 35.000 dolara.

Takođe, nikada nije platila ni vrtoglave iznose za jednomesečne boravke u nekim od najekskluzivnijih Njujorških hotela s pet zvezdica, kao ni ručkove i večere u najboljim restoranima.

Sve je uspela da ubedi da u Evropi ima bogatstvo procenjeno na 67 miliona dolara. Zanimljivo je i da je uspela da se infiltrira u sam krem njujorškog društva, te je i njih varala.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading