(FOTO) Ova dama ima posebno mesto u Putinovom srcu: Evo ko je bakica koju je ruski predsednik čvrsto zagrlio

Autor: Tanjug

Svet

09.05.2019

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Moskvi je obeležen Dan pobede nad fašizmom, a tim povodom je održan i svečani prijem u Kremlju. Ruski predsednik Vladimir Putin je privukao pažnju susretom sa jednom simpatičnom bakicom. U pitanju je njegova nekadašnja učiteljica Vera Gurevič.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Vera

Inače, Vera je bila Putinova razredna od petog do osmog razreda u školi broj 193 u Lenjingradu. Odsek za nemački jezik Fakulteta za strane jezke Lenjingradskog instituta A.H. Hercen završila je 1958. godine, kada se i zaposlila kao nastavnik nemačkog u srednjoj školi broj 193 u Rejonu Dzeržinskog u Lenjingradu.

Napisala je monografiju "Vladimir Putin. Roditelji. Prijatelji. Nastavnici".

Svojevremeno je ispričala kako je njen bivši đak, vragolasti dečak "nepresušne energije" u višim razredima srednje škole "okrenuo list", popravio ocene i upisao se na fakultet, a sa njom do danas ostao u prijateljskim odnosima.

Putinova razredna rekla je da je šef ruske države kao dečak zračio ogromnom energijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na pitanje da li je imao loše ocene, nastavnica nemačkog jezika u penziji, bez ustezanja je odgovorila da je sigurno imao, jer je kao mali bio nestašan.

- U nižim razredima osnovne škole, kada je bežao sa časova, a u povratku otvarao sva vrata i oglašavao se sa "Ku-ku, to sam ja" - rekla je.

Ipak, Putin je pritom uvek nastojao da opravda poverenje nastavnika. Osmi razred završio je samo sa četvorkama i peticama i upisao se u školu hemijskog usmerenja. Ali to ga nije privlačilo.

On je oduvek bio osoba humanističke orijentacije. Postavio je sebi cilj, da se upiše na fakultet.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading