Rusija slavi pobedu nad fašizmom: Slike iz Moskve nateraće vam suze na oči

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

09.05.2019

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Moskvi se danas održava vojna parada povodom Dana pobede nad fašizmom, prisutnima se nakon minuta ćutanja emotivnim rečima obratio ruski predsednik Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Putin

U ovoj veličanstvenoj paradi na Crvenom trgu učestvuje više od 13 hiljada vojnika i 132 jedinice tehnike, kao i 74 aviona i helikoptera. 

Ministar odbrane Sergej Šojgu pozdravio je paradnu kolonu vojno-pomorske flote, vazdušno-desantne trupe, raketne snage strateške namene, železničke vojske, vojske za zaštitu od radijacijskog, hemijskog i biološkog napada, vojnike Nacionalne garde, Ministarstva za vanredne situacije i Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije, kao i najmlađe učesnike parade - suvorovce, nahimovce, kadete i junarmejce.

 

 

Predsednik Putin čestitao je Dan pobede, dan, kako je rekao, našeg ponosa, tuge i bezgranične zahvalnosti zaštitnicama otadžbine koji su razbili nacizam.

 

- Oni su ratovali trudili se, prošli su nadljudska iskušenja i stajali na strašnom mestu borbe kada je trebalo. Dali su sve što je potrebno i dobili su tu pobedu - poručio je Putin na početku tradicionalne vojne parade, koja se svakeo godine održava na Crvenom trgu u Moskvi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading