Evo šta se događa sa otmicom ruske novinarke

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.08.2017

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska novinarka Ana Kurbatova (29) deportovana je iz Ukrajine i večeras će doputovati u Moskvu, objavila je ruska stanica "Kanal 1".

RepublikaFoto: youtube.com/russia's channel 1
Ana Kurbatova kidnapovana pre nekoliko dana, vraćena nazad

Ukrajinske vlasti optužuju Kurbatovu za manipulisanje informacijama od javnog značaja i učestvovanje u antiukrajinskoj propagandi.

Kurbatova ima trogodišnju zabranu ulaska u Ukrajinu.

Ruska TV stanica je u sredu prvobitno javila da je Kurbatova oteta u Kijevu, a potom je objavljeno da je nju privela ukrajinska bezbednosna služba SBU.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je u sredu ukrajinske vlasti za otmicu ruske novinarke pre nego su saopštile da će je deportovati, nazivajući takav potez "namernom provokacijom" ukrajinske bezbednosne službe.

Kurbatova, rođena u Stavropolju, dobijala je u više navrata pretnje zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini.

- Sajt Mirotvorac koji je zabranjen u Rusiji, stavio ju je 26. avgusta na crnu listu. Ona je optužena za pristrasno izveštavanje sa vojne parade na Dan nezavisnosti Ukrajine. Ona je takođe optužena da je manipulisala značajnom informacijom i za učešće u antiukrajinskoj propagandi - objavio je kanal Rusija 24.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading