Ostvaruje se najgora noćna mora NATO: Turci počinju obuku za S-400

Autor: Tanjug

Svet

06.05.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio je danas zabrinutost zbog posledica do kojih bi mogoa dovesti plan Turske da nabavi ruski raketni sistem S-400, a imajući pri tome u vidu da je Vašington zapretio sankcijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stoltenberg i Čavušoglu

On je na konferenciji za novinare sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom rekao da NATO želi da izbegne okolnosti u kojima saveznici jedni drugima uvode sankcije, prenosi Rojters.

Stoltenberg je razgovarao i sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom koji je kazao da odluka Turske da nabavi ruski sistem S-400 ne znači da ona traži "alternative" za svoj odnos sa Zapadom.

Sa druge strane, ruska agencija Tas prenosi izjavu jednog vojnog diplomate da će oko 100 turskih vojnika početi petomesečnu obuku za rukovanje raketnim sistemom S-400 krajem maja.

On je dodao da se očekuje isporuka ovih sistema Turskoj u 2019. godini.

Sličnu obuku u martu je počela i grupa kineskih vojnika.

- Simultani trening kineskih i turskih vojnka za raketni sistem je jedinstven u istoriji Sovjetskog Saveza ili Rusije - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading