Orban više ne podržava Vebera za sledećeg predsednika Evropske komisije

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.05.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladajuća mađarska stranka Fides više ne podržava Manfreda Vebera, glavnog kandidata desnog centra, da bude sledeći predsednik Evropske komisije, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

Glavna desničarska grupa Evropskog parlamenta Evropska narodna stranka (EPP) suspendovala je Orbanov Fides do daljeg u martu zbog zabrinutosti da je prekršila principe vladavine prava Evropske unije, preneo je Rojters.

- Mađarskog premijera izabrao je mađarski narod - rekao je Orban na konferenciji za novinare sa austrijskim vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom u Budimpešti.

- Veber je rekao da ne želi da bude predsednik Komisije sa glasovima Mađara - rekao je Orban i dodao da to isključuje bilo kakvu dalju podršku Veberu, koji želi da nasledi Žan-Kloda Junkera nakon majskih izbora za evropski parlament.

Orban je rekao da je Veberova izjava "uvreda" za Mađare, ali nije naveo alternativne kandidate koje bi Fides mogao da podrži.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading