VENECUELA: Branićemo se i pobediti ako nas Amerika napadne!

Autor: Agencije

Svet

06.05.2019

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Venecuela je spremna da pruži otpor u slučaju američkog vojnog napada, izjavio je danas u Moskvi šef venecuelanske diplomatije Horhe Areasa dan posle razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Horhe Areasa

- Spremni smo za svaku vrstu scenarija. Prvi je diplomatija, dijalog i mir, ali ako se SAD odluče za vojni put, imamo oružane snage, narod i nacionalnu policiju koji će biti u mogućnosti ne samo da pruže otpor, već i da se bore i pobede - rekao je Areasa i dodao da je Venecuela najpre za dijalog.

- Hajde da razgovaramo. Međutim, opozicija ne može da razgovara sa nama, jer nema dozvolu od SAD - dodao je ministar.

Situacija u Venecueli je zategnuta posle nedavne neuspele vojne pobune koju je predvodio lider opozicije Huan Gvaido. On se 23. januara proglasio za privremenog predsednika države i dobio podršku SAD i oko 50 država u svetu.

Američke vlasti su prošle nedelje povećale pritisak na predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Šef diplomatije SAD Majk Pompeo je rekao da američka vojna intervencija u Venecueli nije isključena ukoliko bude bila neophodna.

Maduro ima podršku Rusije, Kine i Kube.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading