Putin se oglasio posle stravične pogibije na aerodromu, a OVO je njegovo naređenje

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.05.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požaru koji je zahvatio avion na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi preživelo je samo 37 putnika od ukupno 78 koliko ih je bilo u letelici, prenosi RT.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Podsetimo, prve informacije su glasile da je 13 osoba, među kojima i dvoje deca, a najmanje šestoro je povređeno prilikom prinudnog sletanja putničkog aviona koji se zapalio na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Na spisku povređenih putnika je bio Vladimir Jemenkov, prvi čovek Severnomorske oblasti. Zvaničnik je potvrdio da je bio na letu, ali je odbio da daje komentare.

U avionu Suhoj Superdžet-100 bila su 73 putnika i šest članova posade. Prema pisanju stranih medija, požar na aerodromu je ugašen.

Spasioci pretražuju ostatke repa aviona, u kome bi, pretpostavlja se, moglo biti još mrtvih koji nisu uspeli da se evakuišu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, izrazio je saučešće porodicama poginulih. On je naredio da se temeljno ispita incident.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading