SKANDAL Makronov šofer divljao za volanom, pa bežao od policije

Autor: Republika

Svet

05.05.2019

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron se suočava sa drugim skandalom nakon što je njegov šofer pobegao policiji pošto što je uhvaćen zbog prebrze vožnje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

Vozač, imenovan samo kao Stefan P, navodno je bio za volanom automobila iz flote Jelisejske palate, krećući se prema Versaju, kada je očigledno prekoračio ograničenje brzine.

Policija je saopštila da je vozilo odbilo da se zaustavi, ali je jedan policajac primetio registarsku tablicu vozila, a automobil je pronađen kod predsedničke palate.

Vozač, koji je formalno optužen za "odbijanje da se povinuje" policijskim uputstvima, identifikovan je u februaru. Prijavljeno je da on nije bio na službenoj dužnosti u to vreme i više ne radi kao predsednički šofer, ali se kaže da mu je nakon 20-dnevne suspenzije dat drugi posao u palati.

Zvaničnici su odbili da komentarišu slučaj, objavio je istraživački sajt Mediapart, rekavši da će odluka o budućnosti vozača biti donesena kada mu se bude sudilo.

Saslušanje se očekuje u januaru 2020. godine kada mu se izrekne maksimalna tromesečna zatvorska kazna i novčana kazna do 3.750 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading