Tramp se "raspucao" na Tviteru: Kao što sam rekao i pre "love na veštice", saradnja sa Rusijom je dobra stvar

Autor: Tanjug

Svet

03.05.2019

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je imao "vrlo produktivan" telefonski razgovor s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o više pitanja koja su se ticala od Severne Koreje, Ukrajine i Venecuele do trgovinske razmene dve države i nuklearnog oružja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je u seriji tvitova na svom nalogu između ostalog obelodanio da su dvojica lidera razgovarali čak i o istrazi u SAD o navodnom ruskom uplitanju u američki politički sistem, uključujući predsedničke izbore 2016. godine, rekavši da su razgovarali  čak i o ruskoj obmani", prenosi Rojters.

Tramp je napisao na Tviteru:

- Razgovarali smo o trgovini, Venecueli, Ukrajini, Severnoj Koreji, kontroli nuklearnog oružja, pa čak i "ruskoj obmani". Vrlo produktivan razgovor - naveo je on.

- Imao sam dug i veoma dobar razgovor sa ruskim predsednikom Putinom. Kao što sam uvek govorio, mnogo pre nego što je počeo "lov na veštice", sporazumeti se sa Rusijom, Kinom i drugima su dobre stvari, a ne loše stvari - dodao je Tramp u narednoj objavi na svom Tviter nalogu.

Ranije je portparolka Bele kuće Sara Senders izjavila novinarima da su u "veoma pozitivnom razgovoru" američki i ruski predsednik danas razmatrali više tema kao i mogućnosti novog višestranog nuklearnog sporazuma između SAD, Rusije i Kine ili dodatka postojećem strategijskom nuklearnom sporazumu između SAD i Rusije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading