RUSIJA NA NOGAMA: Oteta poznata tv reporterka u Kijevu!

Autor: Republika

Svet

30.08.2017

12:28 >> 12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reporterka Ana Kurbatova koja radi kao novinar na "Ruskom kanalu 1" ( Russia’s Channel One) kidnapovana u Kijevu.

RepublikaFoto: youtube.com/VESTI. Stavropolьskiй kraй. GTRK "Stavropolьe"
Potraga za Anom Kurbatovom je u toku
Ova informacija potvrđena je za Sputnjik. 

- Potvrđujemo ovu informaciju. Nema više detalja o ovoj otmici - naveli su iz pomenutog medija.

Otmica se dogodila samo dan nakon što je Služba bezbednosti Ukrajine proterala dva španska novinara koje optužuju da su imali anti-kijevsku pristrasnost.

Inače, Kijev je više puta ograničio aktivnosti stranih i domaćih opozicionih medija u Ukrajini.

Kremlj će istražiti situaciju u vezi sa navodnom otmicom ruske novinarke Ane Kurbatove u Kijevu, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
- Nemamo dovoljno informacija trenutno, ali ćemo uložiti maksimum napora da razjasnimo situaciju -  rekao je Peskov novinarima, prenosi Tas s.

Kanal 1 ruske državne televizije objavio je ranije danas da je njihova novinarka Ana Kurbatova oteta u Kijevu i da njeno trenutno mesto boravka nije poznato.

Prema navodima kanala Rosija 24, Kurbatova (29) rođena u Stavropolju dobijala je u više navrata pretnju zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini.

- Sajt Mirotvorac koji je zabranjen u Rusiji, stavio ju je 26. avgusta na crnu listu. Ona je optužena za pristrasno izveštavanje sa vojne parade na Dan nezavisnosti Ukrajine. Ona je takođe optužena da je manipulisala značajnom informacijom i za učešće u antiukrajinskoj propagandi - objavio je ovaj kanal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading